• <iframe src="https://widget.reco.se/v2/widget/4038592?mode=HORIZONTAL_SMALL" width="100%" height="64" scrolling="no" style="border:0;display:block" data-reactroot=""></iframe>
Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Köp din drömbåt
i medelhavet

Att priser för båtar i medelhavet är oslagbara vet de flesta. Men en felaktig affär kan stå dig dyrt.
Vi hjälper dig hela vägen, så du på ett säkert och ekonomiskt sätt kan få din båt utan överraskningar. Alltid till fasta priser!

Hur går det till?

Att priser för båtar i medelhavet är oslagbara vet de flesta. Men en felaktig affär kan stå dig dyrt! Vi har etablerade kontakter i både Italien och Frankrike och säkerställer att du känner dig trygg genom hela din affär. Att hitta objekt utomlands sker antingen via våra båtmäklare som är verksamma på plats i landet i fråga eller via globala annonssajter.

Vi tar hem och säljer båtar med totalansvar, en tjänst vi kallar all-inclusive. Detta är precis som att köpa en båt hemma av en svensk handlare där du får säkerheten av att göra affärer med ett svenskt företag. Vi erbjuder också kunder som själva vill genomföra en affär tjänster om man själv vill vara drivande i sitt båtköp.

Vad kostar det?

Priserna i Europa är ca 20 % lägre än i Sverige – och utbudet betydligt större. Vi rekommenderar alltid att göra en totalkalkyl där du listar alla kostnader för köpet för att få en bra och överskådlig prisbild. När du anlitar oss så går vi igenom vilka tjänster och kostnader som är nödvändiga för att du på ett tryggt sätt ska kunna genomföra affären. Vi har fasta priser på alla våra tjänster.

Exempel på tillkommande kostnader:

 • Resekostnader i samband med besiktning/provkörning
 • Varvskostnader i samband med lastning och lostning
 • Transport
 • Avregistrering ur skeppsregister
 • Arvoden till notarier och jurister

Våra tjänster

Vi erbjuder våra tjänster vid import till fasta priser.
Vi har även ett all-inclusive erbjudande där vi tar hand om hela affären åt dig och alla våra tjänster ingår.
Vid all-inclusive säljer vi även båten med fulla garantier. Precis som när du köper en båt i Sverige.

Dokumentkontroll

 • Vi granskar all dokumentation. Det inkluderar bla följande dokument (med skillnader mellan länder): Declaration of conformity, VAT status, service dokumentation, flag status, om båten är i leasing även det upplägget och hur den kan släppas. Att granska båtens dokument är absolut nödvändigt för att säkerställa att båten är redo att köpas och att du som kund inte får någon extra kostnad vid import.


Besiktning

 • Vi erbjuder en kontrollbesiktning som genomförs på plats där båten ligger. 
 • Besiktningen täcker hela båten och skriftlig rapport samt video levereras till kunden. I många fall är kunden med oss när besiktningen utförs men då vi både filmar och fotar i detalj är det också många som väljer att överlåta hela besiktningen till oss och tar sedan i lugn och ro beslut hemma baserat på vår rapport.


Avtal & Förhandling

 • Vi hjälper dig att genomföra affären och tar fram alternativt granskar köpekontraktet och förhandlar dess villkor.
 • Vi hanterar de moment som ingår vid köp från medelhavet som en säker och stabil partner. 
 • Vi säkerställer att pengarna hanteras på ett korrekt sätt och använder oss av lokala jurister och notarier baserat på affärens storlek.
 • Slutligen ombesörjer vi avregistrering av båtens flagga och införande i svenska register.


Transport & Tull

 • Vi ombesörjer transport och tullning av båten. Vi arbetar med flera transportbolag och har därmed bra priser genom Europa. 
 • Vi koordinerar lastning, leverans och avlastning till kunden samt eventuella förberedelser (plastning, konservering). 
 • Vi tar även fram dokumentationen som krävs för att få ta båten ur landet.
Steg för steg

STEP 1

VI tecknar ett avtal med säljaren  betalar sedan du en deposition för att låsa båten. Den depositionen ger oss möjlighet att inspektera båten och provköra den. 

STEP 2

Vi besiktigar och provkör båten på plats. Här kan man som kund välja att delta eller överlåta hela besiktningen åt oss. Efter besiktningen sätter vi samman ett besiktningsprotokoll med tillhörande filmer och videor. Vi har marknadens i särklass med detaljerade besiktningar och synar båtarna i minsta detalj.

STEP 3

Väljer du att gå vidare efter besiktningen betalas köpesumman och nu är ni ägare till en ny fin båt!

STEP 4

Vi ombesörjer sedan transport av båten. Vanligtvis tar det ca 3-4 veckor innan den kan levereras och transporten utförs av vår partner med båtanpassat lastbilssläp.

Referenscase

Vi har tagit hem båtar i olika storlekar och från olika tillverkare. Nedan finner ni ett urval av båtar vi köpt åt nöjda kunder.


Bavaria Sport 43

Från välkända Bavaria importerade vi från Frankrike en fin Bavaria Sport 43 årsmodell 2012 utrustad med IPS.Bavaria motorbåtar är vanliga Europa och också ett av dom märkena det märket där man kan få väldigt mycket pengarna och utbudet är stort. Vid ankomst i Sverige genomförde Stockholm Yacht omfattande uppgraderingar och eftermontage på för att få båten i perfekt skick och anpassar för den svenska marknaden innan den togs i bruk. Båten transporterades med lastbil.


Rio Yachts Colorado 54

Vår egen charter yacht! Inköpt i södra Italien genom en av våra lokala båtmäklare som fick i uppdrag att hitta exakt denna modell. Båtmäklaren hittade inte mindre än tre(!) olika exemplar så efter besiktning och provkörning beslutade vi oss för detta exemplar. Transporterad hem med lastskepp (vatten till vatten) och alla betalningsflöden hanterade av vår lokala notarie.


Bavaria Sport 35

Inköpt i Södra Italien och importerad till Sverige. Transporterades genom Europa på lastbil. Bavaria Sport 35 är en mycket vanlig modell i Europa.


Aicon 64 Flybridge

Inköpt i Södra Frankrike. Denna båt kördes sjövägen upp till Sverige. Priset för Aicon är ofta mycket konkurrenskraftigt och pga av det stora utbudet kan man ofta hitta flera exemplar av samma modell att jämföra mellan.