UTVALDA PROJEKT

Förvandlingen av Princess V65

PROJEKT BRIEF

Vi transformerade tidlösa Princess V65 från 2006 till en modern båt med skandinavisk touch. Projektet omfattande exteriör och interör förändringar samt flertalet tekniska uppgraderingar och genomfördes under vintern 2022 och 2023.

Modell
Princess V65 MKII – 2006
Slutfört år
2023
Moment
Komplett refit

PRINCESS V65

Drömmen om en grå yacht

Inom ramen för projektet gjordes en omfattande omvandling av båtens utsida. Den ursprungliga vita färgsättningen byttes ut till en sofistikerad gråskala i två toner genom en kombination av foliering och lackering. På fördäck monterade vi ett nytt halkskydd för att matcha det nya gråa färgschemat och för att öka bekvämligheten för de som rör sig på däcket.

En ljus och modern interiör

Inomhus valde vi arktitekturfolie för att förvandla den tidstypiska högblanka “röda” träinredningen till en ljus och modern färgsättning. Alla textilier på väggar och tak ersattes, och nya mattor lades in i alla kabiner samt salongen för att fullända den nya färgpaletten. Köket genomgick en fullständig omvandling med nya bänkskivor och vitvaror. Luckor och skåp fick också en ny färgsättning som harmoniserar med båtens nya interiörstil. Ny effektbelysning installerades i alla kabiner. Nya säng- och salongslampor samt detaljer i mässing kompletterade den skandinaviska, lugna och mjuka färgschemat.

“En fantatisk förvandlig av interiören! Från murrig brittiskt till ljust skandinaviskt på rekordtid”

Kevin WISSLAND, HEAD OF DESIGN

Tekniska uppdateringar

På den tekniska sidan installerades en Victron inverter, vilket ökar effektiviteten och pålitligheten av båtens elkraft. Detta var en viktig del av de teknologiska förbättringarna som ger en mer stabil och pålitlig energiförsörjning ombord. Helt ny navigationsutrustning från Raymarine installerades.

En annan spännande teknisk uppgradering var installationen av en hydraulisk badbrygga med integrerad trappa och fästen för en jolle. Badbryggan förvandlar båtens bakdel till en privat badplattform, vilket gör det enkelt att njuta av en simtur i öppet vatten. Den integrerade trappan underlättar återkomsten ombord och gör upplevelsen mer bekväm.

Fästena för jollen är också en praktisk funktion. Med dessa kan man enkelt och säkert fästa en jolle vid badbryggan, vilket gör det smidigare att sjösätta den för kortare utflykter eller för att ta sig till och från land.

Genom att kombinera bekvämlighet och funktionalitet förbättrar den hydrauliska badbryggan inte bara båtens användbarhet men också dess estetiska tilltalande.

Vikten av planering för ett fantastiskt genomförande

Projekt V65 var ett stort och övergripande projekt med många moment och beroenden. Förutom egen personal jobbade vi tillsammans med utvalda underleverantörer där vi alltid hade det övergripande ansvaret. Vi jobbade med vår egen projektmodell som vi under flera år utvecklat för denna typ av projekt. Material, kvalitetskontroll och framför allt löpande kommunikation mellan alla parter är essentiellt för att inte ett projekt ska gå i stöpet.

Innan arbetet drog igång skapade vi en projektplan där vi la grundreglerna för hela projektet. En plan som vi sedan kunde återvända till under hela resan vilket gjorde att vi kunde på under sex månader gå från idé till färdig produkt.