RIO COLORADO 54

Renovering av en stilsäker italienare

Projekt BRIEF

Unika, aggresiva och alldeles stilsäkra Rio Colorado 54 fick ett nytt liv med omfattande tekniska uppdateringar och förbättringar av en redan stillsäker interiör.

Modell
Rio Colorado 54 – 2011
Slutfört år
2020
Moment
Teknik, interiör, exteriör

Natursten i massor

Vi byggde om köket och installerade en svart ny bänkskiva med integrerad diskho samt svart tillhörande blandare och spishäll. Vi fortsatte att renovera båda badrummen där vi bytte ut kommoder och bänkskivor även där till en fantastisk kombination av natursten och microcement. Slutligen byggde vi om sideboarden i salongen där vi anpassade den nya designen till ägaren behov – mycket förvaring. Sideboarden pryddes slutligen med natursten i för att slutföra färgpaletten.

“En gigantisk badbrygga”

En spännande del av projekt Rio var att förlänga den redan stora badbryggan. För att vidarehålla den befintliga designen gjorde vi arbetet och i samma form och färg som från fabriken. Badbryggan förlängdes totalt 60cm och klädes med formgjutna Flexiteek “brädor” för att efterlikna den tidigare designen. De rostfria hydrauliska lyften förlängdes även dom och för att öka kapaciteten installerades även nya hydraulpaket från Bosch.

Färdig och förlängd badbrygga på plats. Komplett med Flexiteek och en Quickrest dävert

Omfattande tekniska uppdateringar

På detta projekt gick vi “all-in” när det gäller att förbättra de tekniska elementen på yachten. Vi totalrenoverade hela maskinrummet och när vi var klara kunde man knappt förstå att det var samma utrymme, allt från eldragning till isolering och alla ytor sågs över och förfinades. Nya poddar (Cummins Zeus) installerades och tillsammans med helrenovering av huvudmaskinerna blev hela drivlinan uppdaterad.