TJÄNSTER

Foliering av yachter och båtar

Stockholm Yacht är specialister när det gäller foliering, “wrappning” av större yachter och båtar. Det som utmärker oss är att vi tar hand om alla nödvändiga förberedelser i form av tex gelcoat reparationer, rengöring och silikon arbete. Förberedelser som dessa är nödvändiga för ett perfekt resultat och då vi står för hela arbetet från förberedelser till slutresultat kan vi kontrollera kvalitén genom hela processen.

Vi är leverantören för dig som vill ha ett perfekt resultat och vi erbjuder en fantastisk detaljnivå på alla jobb vi utför.

INTERIöR FOLiERING

Förvandla din inredning

Att uppdatera din yachts eller båts interiör med foliering är ett effektivt sätt att ge den en modern känsla. Vi på Stockholm Yacht har bred erfarenhet av stora interiörprojekt, där vi inte bara folierar utan också byter ut textilier, bänkskivor och mattor för att totalt förnya utseendet. Foliering invändigt är inte bara snabbt, det är också ett kostnadseffektivt sätt att få en uppdaterad känsla på insidan.

Den folie vi använder för interiörer är av arkitekturkvalitet. Den är så likt verkliga material som trä att det är svårt att skilja dem åt. Vi samarbetar med flera toppleverantörer, inklusive 3M Di Noc, Belbien och LG. Alla våra invändiga folier står emot skador, är vattenbeständiga och fläcktåliga.

INTERIöR FOLiERING

Vi har över 300 materialval

Vi kan erbjuda över 300 olika alternativ på materialval vid interiör foliering, allt från släta solida färger till trä och sten. Men oroa dig inte – våra designers hjälper dig att välja och tillsammans hittar vi de valen som bäst reflekterar er smak. Att vi har egna designers gör att vi verkligen kan ta ett helhetsgrepp kring ett projekt och för kunden blir det enkelt när vi håller i allt från idé till utförande.

EXTERIÖR FOLERING

Vi sätter färg på din yacht

En vit båt går lätt obemärkt förbi, men en som har genomgått vår magiska transformation kommer alltid att stå ut. Vi har gjort oss kända för att radikalt förändra båtars utseende genom kombinationen av foliering och lackering. Så om det finns specifika delar av din yacht som behöver piffas upp eller ändras, är vi här för att hjälpa till.

Tack vare snabba ledtider och vår oöverträffade uppmärksamhet på detaljer, blir en exteriör makeover både prisvärd och stilsäker. Vare sig du vill förändra din båts hela kulör eller bara vissa delar av den, har vi kunskapen och kompetensen att realisera ditt önskemål. Det är sant att kvaliteten på slutresultatet ligger i förberedelserna. När du väljer oss ser vi till att varje yta som ska folieras är i toppskick, inklusive eventuella gelcoat-reparationer och nödvändig rengöring. Vi plockar även isär beslag och andra delar för att säkerställa en sömlös finish, och alla silikonfogar justeras för att matcha den nya färgsättningen.

För de delar som inte är lämpliga för foliering, som navigationsutrustning eller högtalare, använder vi istället lack. Om ditt däck har obehagliga ytor, kan vi ersätta dem med modernare och mjukare däcksmaterial från Vendeck som harmonierar perfekt med det nya färgschemat.Galeon 430 komplett exteriör refitt
Galeon 700 raptor komplett exteriör refitt

Utvalda Projekt

Bli inspererad av våra utvalda projekt

FRÅGOR OCH SVAR OM FOLIERING

Vad är fördelarna med att foliera min yacht jämfört med traditionell lackering?

Foliering av en yacht ger många fördelar. Folieringsprocessen är tex betydligt snabbare än lackering, vilket minskar tiden din yacht är oanvändbart. Det är ofta också mer kostnadseffektivt och möjligt att utföra på flera ställen. Foliering erbjuder även en chans att personifiera din yacht med unika designmöjligheter, och den kan enkelt tas bort eller ändras om du bestämmer dig för ett nytt utseende.

Hur lång tid håller en yachtfoliering?

Med rätt skötsel kan en högkvalitativ yachtfoliering hålla i flera år. Livslängden kan variera beroende på kvaliteten på folien, exponering för sol och andra yttre faktorer, samt hur väl den sköts om. Vi har projekt som nu är mer än fyra år gamla som i princip ser helt nya ut.

Vart kan folieringen av min yacht utföras?

Vi kan hantera invändig foliering var som helst, förutsatt att inomhustemperaturen ligger på minst 15 grader. För utvändig foliering föredrar vi att arbeta i våra egna utrymmen, men vi kan även utföra det på andra lämpliga platser. För att säkerställa bästa möjliga resultat krävs en ren miljö och en temperatur på minst 15 grader.

Kommer folieringen att skada ytan på min yacht?

Nej, när foliering appliceras och tas bort korrekt av professionella, ska det inte skada ytan på din yacht. Faktum är att folien faktiskt kan erbjuda ett skyddande lager mot vissa yttre skador som repor och UV-strålning.

Kan jag välja vilken design eller färg jag vill ha på min yacht?

Absolut! En av de största fördelarna med foliering är den skräddarsydda designflexibiliteten. Oavsett om du vill ha en solid färg, ett mönster, en grafik eller något annat unikt, kan vi troligtvis uppfylla dina önskemål.

Vad händer om en del av folien skadas?

En av de stora fördelarna med foliering är att om en del skadas, kan just den sektionen enkelt bytas ut medans yachten är i vattnet utan att behöva förändra hela ytan. Reparationer kan oftast utföras snabbt och utan större kostnader.

Behöver jag förbereda min yacht på något sätt innan foliering?

För bästa resultat bör yachten vara ren och fri från skador. Vi kommer att göra en noggrann bedömning innan folieringen och rekommenderar eventuella gelcoat-reparationer eller rengöring för att säkerställa ett perfekt slutresultat.

Är det miljövänligt att foliera sin yacht?

Ja, i många avseenden kan foliering vara mer miljövänligt än traditionell målning. Många folier innehåller inte skadliga lösningsmedel, och processen producerar mindre avfall och utsläpp.

Varför är det speciellt att foliera en yacht jämfört mot tex en bil?

En yacht eller båt presenterar unika utmaningar vid foliering, eftersom den har stora ytor där folien måste appliceras utan skarvar. Det är särskilt viktigt att noggrant placera skarvarna så att vatteninträngning undviks, särskilt med tanke på den tuffa marina miljön en yacht utsätts för. Helfoliering av en yacht innebär även att ta hänsyn till många detaljer, såsom räcken, genomföringar och däcksbeslag, vilket kräver noggrannhet och precision. Vidare är silikonarbetet en central del av processen. Yacht- och båtfogar är vanligtvis vita, men om man väljer att foliera i en annan färg behöver dessa fogar justeras för att matcha den nya designen.