SÄLJ DIN BÅT MED OSS

Vi sköter hela affären

När det blir dags att sälja din yacht är vi på Stockholm Yacht här för att hjälpa dig.
Vi ser till att ditt objekt blir exponerat på en global marknad, oavsett vilket märke eller modell det är.

Vi är fokuserade på att hitta rätt köpare till din båt – snabbt och till bästa möjliga pris. För att lyckas med detta drar vi nytta av våra breda kontaktnät och effektiv marknadsföring.

Vårt team av yrkeskunniga tekniker kan även åtgärda eventuella problem, se till att serviceboken är i toppskick och förbereda din yacht inför dess nya äventyr. Vi ordnar även regelbunden städning för att säkerställa att din yacht alltid är redo att visas för potentiella köpare.

Hos Stockholm Yacht tror vi på att skapa långvariga relationer med våra kunder och vi är stolta över att de flesta av våra kunder återkommer till oss.

Vi åtar oss bara de objekt vi tror på att vi på ett framgångrikt kan sälja och vi tar heller inte in nya objekt innan vi lyckats med de befintliga, detta för att ge dig som kund bästa möjliga fokus när vi tar oss an just ditt objekt

SÄLJA YACHT

Hur går en försäljning till?

Genomgång och värdering

När du har beslutat att sälja din yacht, träffar vi dig antingen i din hemmahamn eller vid vår försäljningsbrygga. Tillsammans granskar vi all relevant information om din båt. Vi utför en besiktning av yachten och genomför en värdering. Därefter ingår vi ett avtal om att förmedla försäljningen av din yacht.

Annons och marknadsföring

Vi utför en detaljerad fotografering och skapar en professionell video, vilket är en central del i marknadsföringsprocessen. Vi presenterar och sammanställer all information om båten och dess utrustning. Båten kan hämtas av oss eller levereras till vår försäljningsbrygga, alternativt stanna kvar i sin hemmahamn. Efter detta lägger vi ut en annons och marknadsför båten intensivt på flera medieplattformar på i Sverige och internationellt. Vi är även aktiva i många olika communitys och marknadsför ditt objekt där direkt till potentiella köpare.

Visning och provkörning

Vi arrangerar schemalagda privata visningar där den potentiella köparen får gott om tid att noggrant granska din båt. Under dessa visningar ger mäklaren en omfattande presentation av funktioner och utrustning. Vi ombesörjer provkörningar samt eventuell slutbesiktning tillsammans med köparen

Kontrakt och finansering

Mäklaren och köparen enas om ett försäljningspris för båten i samråd med dig. Finns det ett behov av finansieringsalternativ kan vi erbjuda marknadens mest fördelaktiga räntor och avbetalningstider. Ett kontrakt upprättas och undertecknas av både mäklaren och köparen. Handpenning betalas omedelbart för att säkra köpet, och inom kort tid sker den slutliga betalningen för båten. Vi arrangerar en försäkring för köparen, medan du avslutar din befintliga försäkring. Slutligen överförs betalningen direkt till ditt specificerade bankkonto.

VIDEOPRODUKTION

Marknadsföring som sticker ut

För att säkerställa att din båt erhåller optimal uppmärksamhet lägger vi stor vikt vid dess presentation och marknadsföringsstrategi. Vi satsar alltid på en detaljerad videoproduktion för varje förmedlingsuppdrag vi tar oss an, en tjänst som fortfarande särskiljer oss på den svenska marknaden från andra aktörer.

Medvetna om att rörligt innehåll ofta engagerar tittare mer, garanterar våra videoproduktioner att din yacht skiljer sig ut i medielandskapet. På så sätt bygger vi också förtroende bland potentiella köpare för vår expertis och integritet som mäklare.

VI ÄR EXPERter på INTERNATIONELLA AFFÄRER

Vi har stor erfarenhet av att sälja och köpa båtar internationellt och är stolta över att ha byggt upp ett omfattande nätverk i Europa

SÄLJA YACHT

Möt våra yacht mäklare

Krister Brunstedt
+46 (0) 8 96 29 29
krister.brunstedt@stockholmyacht.se

James Henderson
+46 (0) 8 96 29 29
james.henderson@stockholmyacht.se

SAMARBETSPARTNERS

Vi samarbetar med ledande finansinstitut och försäkringsbolag